Megvédenék a veszprémi érettségizőket az ellenzéki képviselők

Megvédenék a veszprémi érettségizőket az ellenzéki képviselők

Benczik Gabriella önkormányzati képviselő, Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő és Hartmann Ferenc frakcióvezető nyílt levelet intéztek a fideszes polgármesterhez.

A Porga Gyulához írt levélben az ellenzéki képviselők arra kérik a fideszes városatyát, hogy biztosítsa a lehető legbiztonságosabb eljutást a vizsgák helyszínére az érettségiző diákoknak, speciális menetrend segítségével.

Azt javasoljuk, hogy a V-Busz az érettségik napjaira – az érintett intézményvezetők bevonásával – állítson össze speciális menetrendet a járatok sűrítésével vagy különjáratok beállításával a frekventált időpontokban, megkönnyítve és biztonságosabbá téve a közösségi közlekedés igénybevételét a vizsgákra való eljutás és a hazaérkezés viszonylatában egyaránt az egyes városrészeket érintően. Vegyék figyelembe azt is, hogy a vidékről érkező diákok várhatóan nagyobb számban kívánnak felszállni az autóbusz-pályaudvaron a V-Busz járataira! - írják levelükben a képviselők.

Javasolják továbbá, hogy az így kialakított menetrendről időben kapjanak értesítést az intézmények, és az jelenjen meg a városi honlapon, valamint a városi hetilapban.

A Fidesz-kormány a járvány tetőzésének idejére szervezi meg az érettségit, helyben azonban megszervezhetjük a szükséges védekezést. Reméljük, Porga Gyula is partner lesz az ellenzékiek ötletének megvalósításában.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom