Szégyen, amit a járványhelyzetre hivatkozva a balatoni hajózással művelnek

Szégyen, amit a járványhelyzetre hivatkozva a balatoni hajózással művelnek

Még a kormánypárti vezetésű tóparti települések – például Keszthely – sem támogatták a kormány eszement terveit.

A Balatoni Hajózási Zrt.-ben tulajdonos 21 önkormányzat a cég reorganizációs, kormányzat által erőltetett tervéről szavazott- írja a Népszava.

Egyetlen települési részvényes sem támogatta a reorganizációs tervet, viszont akadtak, akik tartózkodtak.

Igaz, miután tavaly tőkeemelés útján többségi tulajdonba került a magyar állam, az önkormányzatoknak valós beleszólásuk már nincs a cég jövőjébe. A reorganizációs terv lényege:

a járvány gazdasági hatásaira is hivatkozva több kikötőt, hajót, telket, nyereséges hotelt, kempinget értékesítenének, 11 vitorláskikötőt pedig bérbe adna a Bahart.

Úgy, hogy a 11 kikötő bérbeadása mellett nem szólnak ésszerű érvek, mivel jelenleg is nyereségesen működnek, a hároméves bérlet után befolyó díj nem több, mint amennyit saját tulajdonban üzemeltetve behoznak. A Népszavának egy Bahart-közeli forrás az ügyletet annyival jellemezte, hogy

„az aranytojást tojó tyúktól nem szokás megválni”.

A Népszava által megkérdezett településvezetők szerint az egész közgyűlési procedúra csak a látszatnak szólt, a többségi tulajdonos MTÜ – melynek részvényesi jogait elvileg

a miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal gyakorolja – ugyanis már régen döntött.

Mindegy az önkormányzatok vagy a civilek véleménye, akiknek valóban fontos az ügy, itt már a fejünk felett döntöttek a nagyurak.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom