Vadai Orbánéknak: vegyék komolyabban a Tízparancsolatot!

Vadai Orbánéknak: vegyék komolyabban a Tízparancsolatot!

A DK országgyűlési képviselője hatásos parlamenti beszédben olvasta a Fidesz-kormány fejére az elmúlt időszakban elkövetett bűneiket. Nem volt válságkezelés, csak a haverok és a csókosok kaptak milliárdokat.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke országgyűlési felszólalásában kiemelte azokat az aljasságokat, amiket a kormány a járványügyi védekezés és az azzal kapcsolatos gazdasági intézkedések leple alatt elkövetett.

Megint a magyarok fognak a legrosszabbul járni egész Európában, mert csak itt nincsen érdemi válságkezelés.

[...] mindazt, amit maguk tettek, azt nem a magyarokért tették, hanem saját magukért meg olyan családtagokért és haverokért, mint Tiborcz István, Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István.

Orbánék a valóban rászoruló, a járvány miatt rossz helyzetbe került csoportokat nem támogatták. Helyette rengeteg pénzt csoportosítottak át haveri cégek megsegítésére.

Vadai Ágnes összehasonlította más európai országok válságkezelését azzal, amit Orbánék műveltek itt ezzel a címszóval.
"Míg más országokban a kormányok bürokratikus igénylések és pályázatok nélkül kifizetik a cégek helyett a bérek jelentős részét, ezzel munkahelyek százezreit megmentve. Nálunk már több mint 400 ezer munkanélküli van, és rabszolgatörvény. Ausztriában 1 milliárd euró plusz juttatást kapnak az önkormányzatok a helyi ügyekre, Önök pedig bosszúból csak azért, mert elveszítették az őszi önkormányzati választásokat, tönkreteszik az összes ellenzéki önkormányzatot, meg jónéhány kormánypártit is."

 

A DK-s politikusnő utána felsorolta, hogy mire jutott a Fidesz-kormány által kiosztott támogatásokból. Természetesen sok milliárd ment el focira és vallásra.

"Önök a magyar embereken, a családokon, dolgozókon, vállalatokon spórolnak más ügyekre pedig két kézzel szórják a pénzt."

35,7 milliárd ment el külhoni focicsapatok támogatására:

 

"Jutott 136,5 milliárd forint vietnámi projektekre, 7 milliárd forint egy művelődési házra Hanoiban, 320 millió forint egy kongói szemészeti klinikára. Múlt héten 165 millió forint ment el egy fehérorosz templom felújítására. 672 millió forintot adnak a határontúli papok fizetésemelésére. Ezek együttesen 182 milliárd forintot tesznek ki."

 

A magyar társadalom rászoruló részének viszont nem jutottak milliárdok:

  1. nem kapnak bruttó 500 ezer forint fizetéskiegészítést a gyógyszerészek, a gyógytornászok, a házi segítségnyújtók, az idősotthonok ápolói és a szociális szféra.
  2. nem kapnak támogatást az ottonápolók és a rokkantnyugdíjasok
  3. nem kaptak támogatást a családok

 

Nem azért támadjuk Kásler Miklóst, mert ő magyar és hívő. Hanem azért támadjuk, mert szívtelen, hazudik, és az intézkedései meg a mondatai meg egész egyszerűen ostobák.
A családokat sem támogatták sem most a járvány idején, sem korábban. Vadai Ágnes felhívta a figyelmet a szomorú tényre, hogy a családi pótlékot utoljára Gyurcsány Ferenc kormánya idején emelték több, mint 10 éve. 

 

A DK alelnöke frappánsan foglalta össze, hogy mi a baj a Fidesszel a jelenlegi helyzetben és általánosságban is.

"Önök mindig a kereszténységről, a magyarságról meg a nemzetről beszélnek. De ez azért csak egy máz, ez világosan látszik, amivel leöntik a bátor 133 által törvényileg szentesített bűnözést. És magukban annyi betyár becsület sincsen, hogy amikor baj van, segítsenek, hogy juttassanak vissza a köznek. Ráadásul nem is a sajátjukból, hanem abból, amit elloptak."

Via.

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.15

Tízmilliárdokat tolnak Rogánék a kedvenc reklámcégeknek

Igencsak jól jövedelmező üzlet a hazug kormánypropaganda terjesztése.

  • 2020.07.15

A postások bérét is megspórolná Orbán, tüntetnek

Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt tüntetnek a postások szombaton.

  • 2020.07.15

Titkolja a Fidesz, mennyiért vásárolta fel a Kínai Kommunista Párt

Gyónás helyett tovább titkolóznak a Fidesz-csicskák a Budapest-Belgrád vasútvonal kapcsán.